четверг, 26 октября 2017 г.

Каникулы на пустынной улице / Vakáció a halott utcában. 1978.


 Старый венгерский телевизионный фильм про местных пионеров и "доблестных" строителей. Район новостроек, каникулы, заняться совершенно нечем и поэтому слоняясь по пустынным улицам группа школьников нашла себе приключение. Новосёлы этого района переезжая с ужасом замечают отсутствие сантехники в своих новых квартирах, именно эту проблему и расследуют, вполне успешно, наши героические пионеры...
Épül az új lakótelep, de mellette még ott vannak a régi kis házak. Lebontásra ítéltettek, lakóik már el is költöztek, de egy-egy ottmaradt tárgy, egy elfelejtett névtábla még emlékeztet a régi lakókra és foglalkozásukra. Az új házakba pedig már költöznek be a "boldog" új lakók. Illetve költöznének, mert a lakásokat nem lehet használni, éjszakánként újra eltűnnek a mosdók, a csapok, de még a WC-csészék is. Az új lakókkal érkeznek gyerekeik is, akik hamarosan felfedezik a régi, elhagyott házakat, s birtokba is veszik őket. Többek között egy volt magánnyomozó irodáját, s mi sem természetesebb, hogy nyomozni kezdenek. S a nyomoznivaló is adva van, hiszen a felnőttek még mindig tehetetlenek a mosdók, csaptelepek tolvajaival szemben. A film sok humorral ábrázolja a gyerekek kalandéhségét, s enyhe szarkazmussal a felnőttek időnkénti tehetetlenségét.
Режиссёр: Дьёрдь Палашти / György Palásthy.
В ролях: András Ambrus, Irén Bódis, Zsuzsa Csala, István Fillár, József Fonyó, Szergej Gabányi, Árpád Gyenge, András Gyetvai, László György, Józsa Hacser, László Halász, Gábor Harsányi, László Horesnyi, Gyula Horváth, László Inke.
Венгрия, 1978.
Язык: венгерский, без перевода.
Download Каникулы на пустынной улице / Vakáció a halott utcában.
Каникулы на пустынной улице / Vakáció a halott utcában. 1978.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.